Niektorí ľudia nepotrebujú žiadne výživové doplnky. Patríte medzi nich?

Máme tu menší problém. Nielen tu v Českej republike, ale v celej Európe. Až 130 miliónov Európanov zbytočne míňa na výživové doplnky. Všetci. Za rok! A títo ľudia minú až 53 miliárd eur ročne na doplnky, ktoré nepotrebujú. A to stále hovoríme len o finančnej stránke.

Napriek tomu, že doplnky sú také populárne a míňa sa na ne toľko peňazí, stále existujú štúdie, ktoré ukazujú, že ľuďom všeobecne chýba napríklad vitamín D a horčík. Ako je to však možné, keď existujú doplnky s vitamínom D aj horčíkom, a napriek tomu máme údaje, že ľudia na doplnky míňajú toľko peňazí?

Odpoveď je jasná: ak sa s nikým neporadíte o tom, čo potrebujete, pravdepodobne siahnete po nesprávnej možnosti - ak siahnete po dobrej možnosti, tak len v hroznej kvalite, čo znamená, že vaše telo doplnok vôbec nevyužije.

Často siahate po určitých typoch alebo značkách doplnkov, pretože:


  • vám to povedal priateľ
  • ste ich videli u svojho obľúbeného influencera
  • chcete pre seba subjektívne urobiť to najlepšie, a tak siahnete po multivitamíne, predsa len "pre istotu"

Prečo by ste však mali dopĺňať napríklad vitamíny skupiny B, keď je vaša strava pestrá a máte ich dostatok? Okrem toho, že si tým "predražujete moč", zbytočne zaťažujete svoj organizmus. Vaše detoxikačné orgány musia pracovať oveľa ťažšie. Predávkovanie vitamínmi má aj svoje riziká, vedeli ste o tom?

Zistite, ktoré doplnky potrebujete - ak vôbec nejaké potrebujete
Na vašu obranu treba povedať, že svojpomoc vám často nedáva možnosť zistiť, ktoré vitamíny vám skutočne chýbajú. Preventívne prehliadky u lekára sú každé dva roky, kde by vám mal odobrať krv, urobiť krvný obraz a zistiť, či vám niečo nechýba. Koľkokrát za život to však váš lekár urobil?

Cesta vedie cez personalizáciu = osobné odporúčanie šité na mieru práve vám. Koniec koncov, každý z nás je jedinečný a má iné potreby, tak prečo by vaše doplnky stravy mali byť všeobecné?

Vyplňte si náš bezplatný kvíz, v ktorom odpoviete na otázky o svojom životnom štýle, zdravotných cieľoch a náš inteligentný dotazník vám v priebehu niekoľkých minút odporučí vitamíny a doplnky presne na mieru.